Prodware creƫert, integreert en beheert IT-oplossingen
Twitter
Facebook
Linkedin
Youtube
Blog

Prodware bouwt NoordkaApp voor collega-deelnemer Arctic Experience 2020


Prodware bouwt NoordkaApp voor collega-deelnemer Arctic Experience 2020

Van 2 tot en met 9 januari waagt Prodware collega Harry Olde Hanhof zich aan een avontuurlijke reis naar het noordelijkste puntje van Europa: De Noordkaap in Noorwegen. Harry doet mee aan de Arctic Experience 2020 en zal onder barre omstandigheden in één week ongeveer 7000 km afleggen. De route wordt tot het laatste moment geheim gehouden. Bekend is wel dat Noorwegen, Zweden en de Poolcirkel in Finland worden aangedaan. Je kan zijn reis op deze Facebook pagina volgen: https://www.facebook.com/TeamHarnie/

 Een avontuurlijke reis met wedstrijdelement

In de reis zit een wedstrijdelement. De bedoeling is dat alle teams zich met coördinaten die ook dienen als checkpoints vooruit navigeren. Elk team kan punten verdienen op twee onderdelen:

  • Op tijd komen: niet te vroeg en niet te laat, maar exact op het juiste moment arriveren. Te vroeg levert meer strafpunten op dan te laat.
  •  Zo min mogelijk kilometers afleggen: minder kilometers levert bonuspunten op.


WebApp om optimale route te berekenen

Prodware, en in het bijzonder software architect Remy Blok, ondersteunt Harry bij zijn avontuur door een app voor hem te bouwen met als doel om op deze onderdelen zoveel mogelijk punten te verdienen. Deze app, NoordkaApp genaamd, is een WebApp, zodat we ook aan de serverkant zaken kunnen uitrekenen en continu de route kunnen bijstellen.

Hoe werkt de app?

Op basis van Google Maps en TomTom wordt steeds bepaald wat de aankomsttijden moeten zijn en wat de normale af te leggen kilometers zijn. Doordat er voor de ‘winnende’ tijd en kilometers een gemiddelde van Google Maps en TomTom wordt genomen, is er speelruimte om de route aan te passen, waardoor deze korter wordt (minder kilometers), maar wel langer duurt. De truc is dus om een route te bepalen die exact de juiste tijd aankomt en zo kort mogelijk is.

Wij wensen Harry heel veel plezier en veel succes!

Kunnen we u helpen? Neem contact op !

*Wilt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief?

Ja, ik ontvang graag nieuws en ontwikkelingen van Prodware met exclusieve informatie over de nieuwste producten, diensten en (online) evenementen.
Nee, ik wil geen enkel nieuws van Prodware ontvangen.

*Privacy

Ik ga akkoord dat mijn gegevens door Prodware worden opgeslagen in overeenstemming met het Prodware privacybeleid.

Velden waar een * bij staat zijn verplicht.
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.